Pages

lauantai 21. toukokuuta 2011

Juhlasukat

Enpäs ole kuulkaa sukan sukkaa neulonut sitten viime syksyn Sukkasadon. Kiintiö täyttyi sukista. Päätin silloin, et ei sukkaa ilman hyvää syytä. No nyt sit on.
Silloin tällöin tulee neulottua töissä. Tauoilla. Kerran taas oli kutimet käsissä, kun duunikaveri siinä katteli vieressä. Sanoi sit mulle, et enkö neuloisi sille sukkia sit kun se jää eläkkeelle. Minä kysymään, että minkäs kokoinen jalka olis kysymyksessä. Sen kuultuani totesin, et tilaus jätetty sisään.

Vuodet ovat vierineet. Ihan älyttömän nopeasti, näin jälkeen päin mietittynä. Perjantaina juhlittiin työkaverin viimeistä työpäivää. Sillä alkoi nyt sitten oloneuvoksettaren päivät.





Ohje Novita-lehti talvi 2008
Lanka Nalle Aloevera

Nää on mun lempparisukkalistalla ihan kärkipäässä. Oon tehnyt näitä ennenkin ja saatan tehdä vielä uudestaakin. On vaan niin kiva malli. Erittäin istuva jalkaan.
Näihin sukkiin tein varren vekkejä kaksi vähemmän kuin ohjeessa.

Sukkien lisäksi pakettiin laitoin Karnaluksista ostamani kerroslaskurin.
Vuosien saatossa mun neulomisen sivusta seuraaminen sai aikaan tartunnan. Hänkin neuloo tätä nykyä. Ja nythän aikaa on :)

Kortiksi valitsin ei niin perinteisen eläkeläiskortin. Kukkapuskat ja henkevät värssyt ei nyt tällä kertaa istuneet kuvaan ollenkaan. Kortin tunnelmaan sisältyy paljon yhteisiä muistoja ja paljon hyvää yhteistyötä.



Onhan se huippusuoritus kun monta vuosikymmentä tahkoaa sorvin ääressä ja pääsee hyväkuntoisena vapaalle.



Nyt sit pitäis jatkaa muita neuleita. Mut mitenkäs täs neuloo, kun mun pieni ystäväni tykkää niin mahdottomasti neulelehden päällä nukkumisesta. Tossa lehdessä olis kuvio, jota koitan täs muistella.



Siel se ohje on.
Alimmaisena :D

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Vannomatta paras

1. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
2. Älä koskaan sano, ei koskaan.
3. Ja muista,että vannomatta on aina parasta olla.
Jos meinaan ei halua sanojaan käydä julkisesti pyörtämään.

Tässäpä mun tämän työn oppitunnit.

Jokunen vuosi sitten Novita pukkas markkinoille Puro-langan. Heti ensi silmäys vei ajatukset suuresti ihailemaani Noro-lankaan. Että sitten tollasta kopioimista.
Ostin kuitenkin lankaa ja tein siitä baskeri-kaulaliina setin. Onhan sitä neulojan oltava avarakatseinen ja valmis kaikkea kokeilemaan.
Lanka tuntui nihkeän nahkealta. Vähän kumimaiselta mun käteen. Ei ollenkaan hyvältä.
Tulinkin julistaneeksi, etten toista kertaa Puroon tartu.

Noh, on aika nielaista sanat takaisin ja esitellä mun uusi pocho. Suuren Käsityölehden kannesta sen pongasin ja päätin tehdä. Vähän koitin nikotella ohjeen langan kanssa. Se kun on Puro. Muita lankavaihtoehtoja kävin läpi. Mietin ja vertailin.
Lopulta nöyränä tyttönä menin Novitan myymälään ostoksille.









Ohje Suuri Käsityölehti 8/2009
Lanka Novita Puro Aallokko ja Kukkaniitty

Tän työn suurin haaste oli pitää ajatukset sen verran kasassa, etten alkanut neuloa sileää neuletta. Neule on aina oikeaa ja välillä kun kattelin muualle tai ajatus oli jossain sadan kilsan päässä siitä mitä tein, huomasin neuloneeni pätkiä sileää.
Ihan oikeesti. Onks täs maailman kaikkeudessa ketään muuta neulojaa, joka pystyy sössimään näin simppelin työn?
Päätä pyöritellen - mä kattokaas aina yllätyn, kuin taitava olen mokandeeroja tekemään - jouduin muutaman kerran purkamaan ja korjaamaan.

Ainaoikein neule on taas kertaalleen sisäistetty. Mokat vaan lisäs muistiin painamista. Työn leveys on 70cm. Rivejä työssä on 436. Laskin tossa, et yhteensä 305,2 metriä tuli neulottua pelkkää ainaoikeaa.
Ymmärätte, miks ei ajatus meinannut pysyä aina kasassa.

Lopputuloksesta kuiteskin tykkään. Lämmin vaate kevät viileisiin. Värit mieleisiä.

Juu-u, myönnän: Lanka teki muhun paremman vaikutuksen kuin ensimmäisellä kerralla. Ensi vaikutelma ei siis aina ole se lopullinen.
Ah, noi värit, nam :) Tässä ne pääsevät oikeuksiinsa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...