Pages

torstai 18. marraskuuta 2010

Nappikauppoja

Hyllyittäin, riveittäin, päällekkäin. Paljon, erilaisia, eri värisiä, eri sävyisiä, muotoisia ja mallisia. Eri materiaaleista.
Juuh, mä kävin tänään nappiostoksilla. Silleen kivasti vieläkin silmissä vilisee. Ne määrät ja vaihtoehdot. Kimallukset ja mattapintaiset. Kaikki tsiljoonat napit, joita siel kaupassa oli.

Käyn äärimmäisen harvoin nappiostoksilla. Meinaan, ettei tule neulottua napillista neuletta kovinkaan usein. Edellisen kerran tämän syksyn Sukkasadossa ja sitä ennen.... hetkonen. Se tais olla toissa kesänä Joo, näin on. Ihan kuin karttelisin aihetta...

Noh, kun harvoin käyn nappikaupoissa, jännitän ihan kauhiast. Et löydänkö mieleiset? Ja onks ne sit varmasti ne parhaat. Kovasti koitan mielessäni kuvitella tulevaa neuletta erilaisten nappien kanssa, mut vasta kotona se sit selviää kun sommittelee nappeja paikoilleen. Et onks ne hyvät.


Tämän päivän nappiostoksissa oli yksi haaste. Tai oikeastaan kaksi. Koko ja väri. Väri ihan vaan tietty. Koko aika iso. Karsiutui vaihtoehtoja kättelyssä hyllytolkulla, mut siltikin jäi pohdittavaa. Ja vaikeaa oli.

Kertokaa nyt hyvät ihmiset, mikä ihme nois napeissa maksaa. Mistä jaloraaka-aineista ne on tehty? Norsunluusta? Hain hampaista? Öljystä? Vai mistä? Ku yksi nappi maksoi 2.20 kipale!!! Huh, sanon minä. Kahdeksan nappia teki melkein 20 euroa. Menee jo ryöstön puolelle, sanon vaan. Harkitsin varanapin ostamista, mut vaan pienen hetken. Noilla hinnoilla, anti olla. Niin et vain ne pakolliset.

Nyt mä ryhdyn kursimaan nappeja paikoilleen. Niin tiukalle, etteivät lähde kulumallakaan irti. Kun ei ole sitä varanappia, juu nou.

Nähdään pian taas. Uuden neuleen merkeissä.

5 kommenttia:

 1. En mie vaan raski koskaan noin kalliita nappeja ostaa - ainakaan sellaista määrää, että riittäisivät villatakkiin. Koristeeksi voin käsintehtyjä ostaa muutaman kappaleen, mutta muuten tyydyn halvempiin.

  Käsintehdyissä napeissa (esim. puusta ja luusta tehdyt napit) ymmärrän kovan hinnan, koska ei ne ihan kädenkäänteessä valmistu. Massatuotantonapeissa noin kova hinta kyllä ihmetyttäisi ja jäisi ostamatta.

  VastaaPoista
 2. Piti vielä lisätä, että mie otan yleensä valmiin neuleen mukaan nappikauppaan, jotta tulee varmasti sopivat.

  VastaaPoista
 3. Tess: Mä en ole ollenkaan hintatietoinen nappien suhteen. Harvoin niitä ostelen. Kun sitten löyty mieleiset, kaivoin kiltisti kuvetta. Puuta ne eivät ole, mut jotain painavaa materiaalia ne ovat.
  Noh, oli miten oli. Seuraavan kerran olen tarkempi hinnan suhteen. Siperia opettaa.

  Neuleen mukaan ottaminen nappikauppaan on järkevä homma. Mä en vaan kehtaa omia töitäni ottaa esille muiden nähden jossain kaupassa... punastuu pelkästä ajatuksesta ;)

  VastaaPoista
 4. Monesti oon juu ihmetellyt kans noita nappien hintoja, on ne aikamoisia! Nykyisin tilaan kaikki napit Etsystä, rapakon takana kaikki on halvempaa. Siinä on vaan sitten se riski että ovat ihan eri sävyä kuin kuvissa, mutta kyllä sen kärsii kun melkein aina tulee kuitenkin sitä mitä tilaa :)

  VastaaPoista
 5. Jatta: Joo, eiks oo karseita hintoja napeilla nykyisin. Seuraavan kerran kun nappeja tarvitsen vilaisen Etsyn tarjontaa. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista

Mitä mieltä?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...