Pages

lauantai 13. marraskuuta 2010

Sukkasatoa

Mä oon sukkafani. Lämpöisten, villaisten sukkien ystävä. Neuloisin niitä vaikka kuinka. Ja käytänkin - ihan oikeesti. Oon sellanen viluvarvas, et villasukkia ei ole mulla koskaan liikaa. Sukat onkin oikeastaan ainoita neuletöitä, joita teen ihan itselleni. Noh, ei unohdeta huiveja. Niitä mulla ei kans koskaan ole liikaa, vaik joka paikassa niitä kotona roikkuukin.
Jokaisella omanlaisensa intohimot. Jep!

Toista näistä mun lemppareista sain taas toteuttaa Sukkasadon perunalaarissa. Voi kuulkaa, kyl mä olin ihan intona. Unohdin kaikki möhlityt neuletyöt ja nautiskelin sukkien neulomisesta. Ah, sitä autuutta. Kun jossain onnistuu.

Tässä mun tämän syksyn uunituoreet kullanmurut.

Lanka ikivanha Novita Nalle jättiraita. Ohje perussukka vanhasta muistista


Perussukilla jatkettiin. Mä niin tykkään simppelistä, juu nou.
Lanka Handun handdyed - sukkalanka.
Eikä minkään valtakunnan ohjetta.


Sit ihan pientä aivojumppaa. Sukat ohjeella.
Lanka Handun Handdyed - sukkalanka


Seuraavana syntyivät tällaiset mussukat. Lanka Handun Handdyed - sukkalanka.
Ohje Neulekirja Ilona Korhonen ja Jenni Österman


Näistä raitasista tykkäänkin kovasti. Lanka Novita Nalle.
Ilman ohjetta. Kyl mä niin kympillä fanitan ihan perussukkia.Lisää ohjeisiin tukeutuvaa neulontaa. Kulkukissat saivat tällaisen muodon mun puikoista. Lanka Handusta Handdyed - sukkalanka. Ohje kirjasta Neulekirja Ilona Korhonen ja Jenni Österman. Vähän erilainen tapa tehdä pitkä sukan varsi. Varsi neulottiin poikittain ja varren alareunasta poimittiin silmukat sukkaosaa varten. Varresta voi säädellä pidemmän tai lyhyemmän mielensä mukaan.


Nää sukat syntyivät sitten taas ilman ensimmäistäkään ohjetta. Ihan vapaata neulontaa ja siitä nauttimista. Lanka Handun handdyed - sukkalanka.


Bones - sukat. Näitä sukkia kehunkin ihan varauksetta. Meinaan lanka on niin mahtavaa Jitterbug Wasabl Squeeze. Pehmeää mutta napakkaa. Ohutta kuitenkin paksun tuntuista. Kiinteä kierteistä. Neulos sopivan joustavaa. Sukat istuvat jaloissa perfect.
Ohje kirjasta Neulekirja Ilona Korhonen - Jenni Österman

Perussukkaa seuraavaksi. Ikivanha Jitterbug-sukkalanka on nyt sit tossa. Langan vyöte taivaan tuulissa, tai jossain. Niin, et en osaa kertoa tarkkaa nimeä. Ei minkään valtakunnan ohjetta. Varret ja päällinen oikein nurin. Kantapää ranskalainen.

Annika B. Ohje Neulekirja Ilona Korhonen - Jenni Österman. Lanka Novita Nalle aloevera.
Näihin kauniin aniliinin värisiin palmikko sukkiin on kiva lopettaa sukkasato tämän syksyn osalta. Tavoitteen oli sukat per viikkoa ja siihen pääsin. Hyvväää minä! Vaikka totuuden nimissä on sanottava, että viimeiset kolme sukkaparia meinas saada mut hyperventiloimaan. Meinaan, kun kaikki kolme olivat kohtalaisen paljon kesken ja lokakuun loppu häämötti.


Mulla on tossa viimeistelyä vailla oleva työ odottamassa esittelyä. Nyt on aikaa sille.
Tavataan siis pian taas :)

12 kommenttia:

 1. Kylläpä olet tehnyt oikein urakalla toinen toistaan nätimpiä sukkia :)

  VastaaPoista
 2. Ihania sukkia hirveesti, mutta kauneimmat mun silmiini ovat nuo alimmaiset aniliinipunaiset.

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen blogiin. Komeita ja nättejä sukkia oot neulonu. Sukkasato-blogissa niitä jo olen ihaillutkin.
  Tämä kommentointi haluaa monta klikkausta ennenku on valmista ja pääsee pois (jos pääsee) niin en paljoa kommentoi nykyään.

  VastaaPoista
 4. Anneli: Kiitos kovasti :) Sukat on niiiin kivoja neuloa. Ja tykkään käyttää. Sukkasato oli taas hyvä syy täyttää maailmaa uusilla kullanmuruilla :)

  Pirena: Niistä alimmaisista tykkään minäkin. Mut kaikki ovat rakkaita, uusia sukkalapsia. Huomaa tunteellinen suhtautumiseni sukkiini ;) Kiitos palautteesta.

  KristiinaS: Kiitos! Onnea tarvitaan, kun on tämmönen mämmäri kuin minä ;) Kiitos sukkien puolesta myös.
  Harmillista... kävikös tässä nyt niin et bloggaaminen tuli mulle helpommaksi, mutta kommentointi vaikeammaksi. Jos niin on, niin pöh, sanon minä.
  Kiva kun jaksoit kaikki naksuttelut loppuun asti.

  VastaaPoista
 5. Onnea uudelle blogille!
  Upea sukkasato! Toinen toistaa upeampia sukkia.
  Minusta kauneimmat ovat nuo Kulkukissat ja alimmaiset aniliinit sukat. Ihanaa, kun olet takaisin blogimaailmassa :).

  VastaaPoista
 6. Omppumato: Voi kiitos :) Kyllä on mukavaa kun vanhat nettitutut ovat löytäneet tiensä uuteen blogiini. Kiva on olla taas työn touhussa.
  Liekö tämä uusi blogi, vai mikä, mutta puikot sauhuavat ja uutta neuletta syntyy. Neulomisen into on palannut. Jaba-daba-duu!

  VastaaPoista
 7. Vitsi mitä ihanuuksia oot neulonut! Sulla meni sukkasato ihan nappiin. Oot sitten pistänyt noita ilulaisiakin suruttu hyötykäyttöön :D Äärettömän kauniita kaikki! Onnittelut uudelle blogille!

  VastaaPoista
 8. Maritta: Jei, kiitos palautteesta! Taputan itseäni olkapäälle kun sain ton kaiken itsestäni irti. Olin aika vetämätön neuloja Sukkasadon alkaessa.
  Juu, mulla on sylikaupalla Handusta ostettuja lankoja. Kesällä tilasin Ilun kirjan. Siitäpä se ajatus sitten lähti kartuttaa Sukkasatoa Ilulaisessa hengessä :)
  Kiitos uutukaisen blogin puolesta myös. Olen tänne hyvin kotiutunut.

  VastaaPoista
 9. Kauniita sukkia olet tehnyt! Todellisia kullanmuruja. Mun suosikit on nuo pinkit. Ehkä jokupäivä minunkin varpaitai lämmittää samanlaiset sukat :)

  VastaaPoista
 10. Estetiina: Ihanaa, kiitos! Olen sulaa vahaa kun mun pikkuiset saa hyvää palautetta :) Kivat sukat neuloa nuo Annika B:t. Miellyttäviä hetkiä niiden parissa.

  VastaaPoista
 11. No mitähän mieltä? kauniita ihania,eläkä myykään, tehkööt jokainen itse. minä olen jo kyllästynyt "lahjoittamaan" parempituloisille.kun itse käsityöläisenä ei hanki mitään. että on kauniita.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Voi kiitos palautteesta :) Tiedätkös, olen ollut viime aikoina kohtalaisen saamaton neulomisen kanssa. Tällänen palaute täältä "aikojen takaa" kivasti kannustaa taas puikkojen ääreen.

  VastaaPoista

Mitä mieltä?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...